Objecten vervormen met het gereedschap Vrije hand polylijn

Sneltoets

Bijsnijden

Vrije hand polygoon

Basisgereedschappen

Alt+5 (Windows)

Option+5 (Mac)

Je kan de methode Bijsnijden van het gereedschap Vrije hand polylijn gebruiken om polylijnen, polygonen, rechthoeken, cirkels en bogen te vervormen. De richting van het pad dat je tekent, bepaalt de nieuwe vorm van het object. Wanneer het bijsnijden voltooid is, wordt het bewerkte object omgezet naar een polylijn.

Om objecten te vervormen met het gereedschap Vrije hand polygoon:

Selecteer een geschikt object.

Activeer het gereedschap en de methode.

Klik om het pad te tekenen waarmee je het geselecteerde object wilt bijsnijden. Houd hierbij rekening met onderstaande richtlijnen.

Handeling

Richtlijnen

Het bestaande pad wijzigen

Twee punten verbinden langs een nieuw pad

Een lus creëer met een nieuw pad

Een bestaand en nieuw pad samenvoegen

Het bestaande pad verlengen

Het bestaande pad gedeeltelijk behouden

Klik nogmaals om de bewerking van het pad te beëindigen. Het geselecteerde object wordt aangepast en omgezet naar een polylijn.

Polylijnen tekenen

Objecten vervormen

Polygonen en polylijnen sluiten en openen

De richting van objecten tonen en omkeren